Elérhetőségek

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
Telefon: +36-94/501-551
E-mail küldése

Elérhetőségek

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
Telefon: +36-94/501-551
E-mail küldése

Egyéb szolgáltatások / Babamuzsika

Babamuzsika

A kodályi elvekhez híven a gyermekeknek a legjobb, értékes zenei anyagot válogatjuk: a néphagyományt, a felnőtt játékát a gyermekkel, meghallgatásra pedig népdalokat, műdalokat hangulatkeltésként. Ez a kisgyermeknél természetesen adódó indítás: a felnőtt énekel nekik, velük játszik. A zenei készségek- a fogékonyság, a zenei hallás, éneklés ritmusérzék- fejlesztése külön gyakorlást nem igényel, mert a gyermekben ezek a képességek játék közben, vagy éneklés hallgatása közben szabadon fejlődnek.
Babamuzsika szolgáltatás keretében „Ringató” tanfolyamot végzett kisgyermeknevelő vezetésével heti egy alkalommal, őszi és tavaszi időszakban biztosítjuk a lehetőséget. A szülőkkel közösen a korosztálynak megfelelő, értékes zenei anyag biztosításával a gyermekek kedvét érdeklődését kívánjuk felkelteni a zene az éneklés iránt. Az örömteli, élményekben gazdag együttlétek alkalmával a szülővel közösen a szakember vezetésével kívánjuk fogékonnyá tenni a gyermekeket a zene iránt. A pozitív hangulatkeltést néphagyomány őrzését, a zenei készségek játékos formában történő megismerését kívánjuk elérni.
Célunk, hogy érzékennyé, fogékonnyá tegyük a gyermeket az éneklésre, felkeltsük érdeklődését a zene iránt, kedvet ébresszünk az önkéntes utánzásra, de semmiképpen sem cél a megtanítás. Ennek eredményeként a gyermekek szívesen hallgatnak majd éneklést, örülnek a felnőtt- gyermek közös játékának, önként vállalják a rendezett, ritmikus mozgás szabályosságát. Nyitottak lesznek a környezet zörejeinek és zenei hangjainak érzékelésére, és maguk is próbálgatnak énekelni, dúdolgatni.
A szolgáltatás díja az önkormányzati rendeletben szabályozott.
« Vissza az előző oldalra!

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény - Magyar