Kapcsolat

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény

9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
E-mail:
sebestyen.bianka@ebi.szombathely.hu
"Itt van az ősz , itt van ujra.S szép, mint mindig, énnekem.Tudja Isten hogy mi okból szeretem ?de szeretem..."

Kapcsolat

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény

9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
E-mail:
sebestyen.bianka@ebi.szombathely.hu
Lukács Angéla: Ősz Sim-sum fúj a szél, Az a kis fa jaj de fél! Minden ága megremeg, A levele lepereg. Ej-haj! Semmi baj, Újra zöldül majd a gally.

Kapcsolat

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény

9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
E-mail:
sebestyen.bianka@ebi.szombathely.hu

Bölcsődék / Bokréta Bölcsőde

Bokréta Bölcsőde

Bokréta Bölcsőde

A Bokréta Bölcsőde a Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény tagbölcsődéjeként Szombathely keleti városrészén található, a Joskar- Ola lakótelepen. Az épület 1978-ban került átadásra, pavilonrendszerű, minden egység külön bejárattal rendelkezik. A közel 40 éves bölcsődében az utóbbi 10 évben folyamatos a felújítás, korszerűsítés.

 

 

 

 

 

 

 

Az intézmény 78 férőhelyes. 3 gondozási egységben 6 csoportszobában folyik a nevelési-gondozási tevékenység. A csoportszobák, valamint a gyermekek életteréül szolgáló egyéb helyiségek (fürdőszoba, öltöző) tágasak, világosak, esztétikusak. A csoportszobák berendezése, felszerelése a gyermekek életkorának, fejlettségének megfelelő. A szobákban elkülönített játszósarkokban játszhatnak a kisgyermekek. A pihenősarokban, kuckóban puha párnákon van lehetőség kipihenni a játék fáradalmait, kicsit félrevonulni, feltöltődni. Minden gondozási egységhez külön terasz tartozik, amin keresztül megközelíthető az elkerített füves udvarrész. Napi négyszeri étkezést biztosítunk. Az étlapot dietetikus állítja össze. Korszerű táplálkozás figyelembe vételével, sok gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű lisztből készült pékárut tartalmaz az étrend. Az ételek saját főzőkonyhánkon készülnek. A családoknak lehetőséget teremtünk a szokatlan új ízek megismerésére, nem csak a beszoktatás folyamán, hanem ételkóstolók alkalmával. Biztosítunk különböző étel allergiás étrendet.

 

Nevelési feladatok

Bölcsődénkben a gyermekek nevelését-gondozását szakképzett kisgyermeknevelők végzik.  A kisgyermeknevelők munkáját bölcsődei dajkák segítik.

A gyermekeket biztonságos, barátságos otthonos környezetben fogadjuk. Igyekszünk szeretetteljes derűs légkört teremteni. Nevelői munkánk a családban kapott alapokra épül, kiegészíti, néhány esetben korrigálja, vagy átalakítja azokat. A szülők elsődleges nevelői szerepét tiszteletben tartjuk. A családok, gyermekek identitását megőrizve segítjük a gyermekek harmonikus testi- lelki fejlődését.

Napirend

Bölcsődénk 600- 1800 óráig tart nyitva. A kisgyermeknevelők munkarendje a nyitvatartási időhöz igazodik. Minden csoportnak a gyermekek életkorához, szükségleteihez igazított folyamatos, rugalmas napirendje van, amely biztosítja a nyugodt nevelés, gondozás feltételeit.

A folyamatos napirenden belül az egymást követő események, a gyermekek biztonságérzetét, jó közérzetét teremtik meg.

 

 

Szakmai programunk

Szakmai programunk az alkotójátékra épül, amely a helyi sajátosságokat és a kisgyermeknevelők egyéniségét tükrözi. Megvalósításakor fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek számára élvezetes, részvételre motiváló és kielégítő tanulási élményeket, tapasztalatszerzési lehetőségeket biztosítsunk a társas környezetben. A napi tevékenység során, látásuk, hallásuk, tapintásuk, szépérzékük fejlődik. Ismereteket szereznek a természetben és a környezetükben található anyagok tulajdonságairól, és felhasználásukról. A csoportokhoz alkalmazkodva megújítjuk, változtatjuk, figyelembe véve a gyermekek felfedezési vágyát, játékosságukat és azt az igényt, hogy a tevékenység örömet, élvezetet okozzon nekik. Eközben elsajátítják a saját és társuk alkotásának a tiszteletben tartását, és ezzel is elősegítjük az egymás iránti figyelmet, együttműködést.

Felvétel rendje

A jelentkezéseket folyamatosan fogadjuk. A jelentkezési lap letölthető a bölcsőde honlapjáról vagy személyesen átvehető intézményünkben.

A felvételről és a szülői értekezlet időpontjáról májusban küldünk értesítést. A szülők az értekezleten a bölcsődébe járással kapcsolatos információkhoz jutnak, megismerkednek gyermekük kisgyermeknevelőivel. A gyermekek bölcsődébe kerülése előtt a csoport mindkét kisgyermeknevelője meglátogatja a gyermeket a saját otthonában. Az első találkozás kiemelt fontosságú a családdal való megismeréshez és az együttműködéshez.

A beszoktatás időtartama általában két hét. A bölcsődébe kerülő gyermekek beilleszkedését, beszoktatását a szülő mellett a saját kisgyermeknevelő segíti, így több egyéni odafigyelés jut minden kisgyermek számára. A beszoktatás fokozatosan, a gyermek igényeihez igazodva történik.

Költségek

Étkezési és személyi térítési díjat számolunk.

Az étkezési díj 391 Ft + áfa. Étkezési díjat az alábbi esetekben nem kell fizetni, ha a gyermek

 •  Családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el a minimálbér nettó összegének 130 % -át
 • Rendszeres Gyermekvédelmi kedvezményben részesül
 • Családjában három vagy több gyermeket nevelnek
 • Családjában tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelnek
 • Tartósan beteg vagy fogyatékos
 • Nevelésbe vételét rendelte el a Gyámhatóság

Személyi térítési díj összege a szülők nettó jövedelméből kerül megállapításra kalkulátor segítségéve. Személyi térítési díj alól mentesül az a gyermek aki,

 • Rendszeres Gyermekvédelmi kedvezményben részesül
 • Családjában három vagy több gyermeket nevelnek
 • Tartósan beteg vagy fogyatékos
 • Harmadik életévét betöltötte

Szolgáltatásaink

 • Babamuzsika
 • Só szoba
 • Nyári testvértábor

 

2007-ben alakult az „Egyesített Bölcsődei Intézmény Gyermekeiért Egyesület”amelyen keresztül lehetőség van adományok vagy címkézett adó felajánlására.

Számlaszám: 12094507-00147452-00600007 Bokréta Bölcsőde

Adakozásukat tisztelettel fogadjuk és köszönjük!

 

 


 

 

Szabó Edit
Bölcsődevezető
Bőszéné Kovács Krisztina 
Bölcsődevezető helyettes

 

Oláhné Kiricsi Orsolya
kisgyermeknevelő
Markó Gyuláné Marika
kisgyermeknevelő
Magyar Dóra
kisgyermeknevelő
Kölkedi Petra
kisgyermeknevelő
Vörösházi Kinga
kisgyermeknevelő
Németh Evelin
kisgyermeknevelő
Rozs Rebeka
kisgyermeknevelő
Szabó Mónika
kisgyermeknevelő
Latinovics Dóra
kisgyermeknevelő
Szabó Fruzsina
kisgyermeknevelő
Kreiner Dóri
kisgyermeknevelő
Potzmann Bettina
kisgyermkenevelő

 

 Csatolt fájl(ok):Kapcsolódó galéria:

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény - Magyar