Elérhetőségek

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
Telefon: +36-94/501-551
E-mail küldése

Elérhetőségek

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
Telefon: +36-94/501-551
E-mail küldése
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Szombathelyi EBI és tagintézményi elnyerték a családbarát munkahely és családbarát szolgáltatóhely bronz fokozatát!

Elérhetőségek

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény
9700 Szombathely,
Bem J. u. 33.
Telefon: +36-94/501-551
E-mail küldése

Bölcsődék / Csodaország Bölcsőde

Csodaország Bölcsőde

Csodaország Bölcsőde

Bölcsődénk 1977 óta a Derkovits lakótelep egyik bölcsődéje, amely 104 férőhellyel várja a 3 év alatti kisgyermekeket.

Bölcsődénk épülete az Anyatejgyűjtő állomáson kívül két Mini Bölcsődének is otthont ad, amelyekbe 7-7 kisgyermeket tudunk fogadni.

Pavilon rendszerű épületünk négy egységre osztja a bölcsődét, ahol 8 csoportszobában 2-2 szakképzett kisgyermeknevelő fogadja a gyermekeket. Minden egység részét képezi egy gyermeköltöző/átadó és egy gyermekfürdő, ahol jellel, névvel ellátott szekrényekbe helyezhetik az otthonról hozott ruhákat, cipőket. A csoportszobáknak fantázianeveket adtunk:

1.egységben találhatóak a Mini Bölcsődék (Manócska Mini Bölcsőde és Babóca Mini Bölcsőde)

2.egység csoportszobái Micimackó és Katica csoport,

3.egység csoportszobái Csiperke és Pintyőke csoport,

4.egység csoportszobái Pillangó és Méhecske csoport.

Csoportszobáink tágasak, világosak

Nagy füves játszóudvar biztosítja a gyermekek számára a szabadban való játszás lehetőségeit.

A téli időszakban is lehetőségünk van a nagy mozgás biztosítására a tornaszobánkba, ahova minden nap, időjárástól függetlenül tudnak a csoportok menni.

A bölcsődénkben prevenciós jelleggel működik a só-szoba, melyet minden bölcsődés kisgyermek ingyenesen használhat. Ezzel is megelőzhetőek a felső légúti panaszok, betegségek kialakulása.

Főzőkonyhával rendelkezünk, ahol a Csodaország és Százszorszép bölcsőde gyermekeinek készítjük a napi négyszeri étkezést.

 

Személyi feltételek:

1 fő bölcsődevezető

1 fő bölcsődevezető helyettes

13 kisgyermeknevelő

5 bölcsődei dajka

2 fő szakácsnő

2 fő konyhalány

A kisgyermeknevelők érettségire épülő csecsemő és kisgyermekgondozó, szakgondozó és kisgyermeknevelő és gondozói képesítéssel, legalább felsőfokú szakképzéssel, és közülük hatan főiskolai végzettséggel rendelkeznek. A diplomások között van óvodapedagógus, szociálpedagógus, védőnő és csecsemő- és kisgyermeknevelő.

Szakmai programunkról:

A kisgyermeknevelők elkötelezett hívei a napi rendszeres mozgásnak. Szakmai programunkban azt vállaltuk, hogy bevezetjük a kisgyermekeket a mindennapi mozgás örömeibe. Játékos formában, a tornaszobában, a játszóudvaron észrevétlenül fejlesztjük mozgásukat, állóképességüket.

 

Beszoktatásról:

A bölcsődei élet a kisgyermekek számára, a családlátogatást követően, a kéthetes beszoktatással kezdődik. Itt lehetősége nyílik a szülőknek megismerni a mindennapi életet és szokásrendszert. A kisgyermek fokozatosan ismeri meg az új helyet és az új személyeket. Fokozatosságának köszönhetően megkönnyítjük a gyermekek elválását a szülőktől.

 

Nyitva tartás: Hétfőtől-péntekig 6.00-tól 18.00-ig

Programjainkról:

Fontos számunkra, hogy az ünnepeket megismertessük, megünnepeljük a gyermekekkel. A farsangon, Anyák-napján, Húsvéton, Gyermeknapon, Mikuláson kívül minden szülinapot megünneplünk, készülünk a Karácsonyra adventi készülődés keretein belül. De az év során több alakalommal meghívjuk a családokat, a hagyományosnak számító Szüreti mulatságon és a Gyermeknapon szülőkkel, nagyszülőkkel és testvérekkel töltünk el egy kellemes délutánt.

A napi tevékenységek mellett a néphagyomány kiemelkedő ünnepnapjait és világnapokat is megtartjuk a csoportokban (Víz világnapja, Márton napja, Lucázás, Madarak és Fák napja…)

 

Költségek:

A bölcsődékben étkezési és személyi térítési díjat kell fizetni.

Napi négyszeri étkezés díja: 376 Ft + Áfa.

Személyi térítési díj összegét a nettó jövedelmek alapján számítjuk ki (Szombathelyi lakcímkártyával rendelkezők esetében minimum 50 Ft, maximum 900 Ft összegben).

Kedvezményben azon családok részesülhetnek, akik

  • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak,
  • Három vagy több eltartott gyermeket nevelnek,
  • Tartósbetegség igazolása esetén.

Étkezési díj fizetés alól még felmentést kapnak azok a családok, akiknek az egy főre jutó nettó jövedelme nem haladja meg a kötelező legkisebb munkabér személyi jövedelemadóval, munkavállalói, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal csökkentett összegének 130%-át.          Ezen felül nem kell személyi térítési díjat fizetniük a 3. életévüket betöltött gyermekek után a családoknak.

 

Szolgáltatásaink:

Babamuzsika – énekes, zenés foglalkozás, kisgyermeknevelő vezetésével. Heti 1 alkalom, melynek díja 500 Ft/alkalom, szülői igény szerint.

Pöttömtorna – heti 1 alkalommal 20-30 perces mozgásos, játékos foglalkozás kisgyermeknevelő vezetésével, melynek díja 250 Ft/alkalom, szülői igény szerint.

Nyári testvértábor – a nyári lezárás idején egy hét, bölcsődés gyermekek és testvéreik részére, kisgyermeknevelők vezetésével, szülői igény szerint.

Só-szoba – őszi, téli időszakban heti rendszerességgel mondókás, énekes játszás prevenciós jelleggel. Ingyenes szolgáltatás.

 

Siposné Pósfay Luca
Bölcsődevezető
Novák Ramóna
Bölcsődevezető helyettes

 

 

Kovács Adél
kisgyermeknevelő

Horváth Miklósné Kati
kisgyermeknevelő
Kulcsár Zsófia
kisgyermeknevelő

Gombkötő Veronika   kisgyermeknevelő

    Molnár Zsuzsa          kisgyermeknevelő
 
 
 
Rigó Viktória
kisgyermeknevelő
Gáspárné Gansfusz Kinga
kisgyermeknevelő
Horváthné Dávid Noémi
kisgyermeknevelő
Gérczei Kinga
kisgyermeknevelő
Molnár Bernadett
kisgyermeknevelő
Horváth Mercédesz
kisgyermeknevelő
 

Szabó Tímea
kisgyermeknevelő


Kapcsolódó galéria:« Vissza az előző oldalra!


« Vissza az előző oldalra!

Szombathelyi Egyesített Bölcsődei Intézmény - Magyar